ساخت اسپلیت تی توسط پیشگام صنعت ابزار

ضخامت سنج المپیوس برای اسپلیت تی

انتخاب متریال یکی از اولین گام ها برای سازنده اسپلیت تی محسوب می شود. او در گام های اولیه و پیش آماده سازی پروژه می باید اطلاعات خط لوله را به دقت تمام از کارفرما دریافت کرده و بر اساس آن طراحی های لازم و متریال مورد نیاز را برای اسپلیت تی محاسبه  پیش بینی کند. در برخی اوقات ممکن است کارفرما خود حتی نقشه اسپلیت تی و لیست متریالی که اتصال باید از آن ساخته شود را تهیه و تدارک می بیند و به سازنده اسپلیت تی ارائه می دهد تا بر اساس آن محصول را آماده سازد، اما شرایط همیشه به این گونه نیست.

سازنده اسپلیت تی در درجه اول می بایست تا جای ممکن فرایند طراحی را نیز خود به انجام برساند چرا که پاسخگوی نهایی کار شخص او خواهد بود و در صورت بروز هر گونه ایرادی در کیفیت محصول ساخته شده، کارفرما به سراغ وی خواهد رفت. از این رو تعهد کاری ایجاب می کند که سازند اسپلیت تی خود اقدام به طراحی و تهیه لیست متریال مورد نیاز کند.

ضخامت لوله و ضخامت سنج المپیوس
ضخامت سنج المپیوس برای محاسبه ضخامت لوله

 

او می بایست از سایت و محلی از لوله که اسپلیت تی قرار است روی آن نصب شود بازدید نماید و علاوه بر اطلاعات مکتوب اسمی دریافتی از کارفرما، خود نیز اطلاعات و داده های واقعی را با ابزارهای تخصصی مورد اندازه گیری قرار گیرد. فشار سیال، دمای سیال، جنس لوله، عمودی یا افقی بودن راستای لوله از جمله متغیرهای تعیین کننده در طراحی خواهند بود، اما یکی از مهم ترین و تأثیرگذارترین متغیرها در طراحی اسپلیت تی و تهیه متریال ها محاسبه ضخامت لوله است.

معمولاً سازنده اسپلیت تی از لوله ای هم جنس با جنس لوله اصی برای اسپلیت تی استفاده می کند، در خصوص ضخامت نیز شرایط به همین گونه است و ضخامت اسپلیت تی مورد طراحی می بایست هم اندازه یا کمی بیشتر از ضخامت واقعی لوله اصلی باشد. بنابراین سازنده اسپلیت تی می بایست ضخامت لوله را به صورت واقعی اندازه گیری کند و این کار مقدور نیست جز از طریق دستگاه های ضخامت سنج.

دستگاه ضخامت سنج (Thickness Gauge) یک دستگاه دیجیتالی با تکنولوژی اولتراسونیک است که دارای حسگرهایی می باشد. اپراتور حسگر مذکور را روی لوله قرار می دهد و با انجام تنظمیات مورد نیاز، صفحه نمایشگر دستگاه ضخامت سنج ضخامت واقعی لوله را به دقیق ترین شکل ممکن نشان می دهد. حال و با استفاده از این داده می توان متریال مورد نظر را انتخاب و برای فرایند ساخت آماده کرد.

لازم به ذکر است که سنجش ضخامت لول نقش زیادی در کیفیت عملکردی اسپلیت تی خواهد داشت و از همین رو سازنده اسپلیت تی می بایست دو نکته را در این خصوص مد نظر قرار دهد:

  • اول آن که از دستگاه های ضخامت سنج با برندهای معتبر استفاده کند که به دقیق ترین شکل ممکن این متغیر را نمایش می دهند.
  • تنظیمات لازم برای عملکرد صحیح دستگاه مذکور را به دقیق ترین شکل ممکن انجام داده باشد و دستگاه پیش از عملکرد کالیبره شده باشد تا داده های آن قابل اتکا باشد.

اتصال اسپلیت تی پس از ساخت روی لوله نصب می شود و مورد بهره برداری قرار می گیرد. بنابراین انجام اقدام اصلاحی روی این اتصال پس از نصب کار چندان راحتی نخواهد بود و بهتر آن است که سازنده اسپلیت تی پیش از مواجهه با عوارض و آسیب های بعد از نصب، پیشاپیش نسبت به رفع عیوب احتمالی اقدامات لازم را پیش بینی کرده باشد.

انتخاب برند مناسب جهت تهیه ضخامت سنج لوله یکی از این اقدامات پیشگیرانه است. در بازار برندهای معتبر جهانی متعددی وجود دارند که استفاده از هر یک از آن ها می تواند بر ضریب کیفیت و اطمینان خروجی کار تأثیر مثبت بگذارد، اما از میان برندهای مذکور دستگاه ضخامت سنج المپیوس (Thickness Gauge- Olympus) آزمون خود در زمینه ضخامت سنجی را به بهترین شکل ممکن پس داده است. ضخامت سنج المپیوس دارای دقت بسسیار بالا بوده و در صورتی که اپراتور مهارت کافی جهت استفاده و تنظیم، و کالیبره کردن آن داشته باشد، این ضخامت سنج به بهترین نحو ممکن می تواند پاسحگوی نیاز سازنده اسپلیت تی در محاسبه ضخامت لوله باشد. ضخامت سنج المپیوس دارای حساسیت بسیار بالا بوده و برای کریستال های متفاوت نیز قابل استفاده است. این دستگاه اندازه گیری آمریکایی همچنین دارای ژل کوپلنت می باشد که از طریق آن می توان ضخامت لوله را بدون کندن پوشش لوله محاسبه کرد.

از قابلیت های ضخامت سنج المپیوس در این است که می توان برای آن حد بالایی و پایینی تعیین کرد. ممکن است سازنده اسپلیت تی محدودیت هایی در ساخت اتصال در ضخامت هایی بیشتر یا کمتر از حد مجاز داشته باشد که این محدودیت ها را می توان با ثبت حد بالا و پایین مجاز برای ضخامت لوله روی دستگاه ضخامت سنج تنظیم کرد. در صورتی که نتیجه اندازه گیری متجاوز از این حد بود بدان معناست که سازنده اسپلیت تی امکان ساخت اتصال مذکور با مشخصات فنی لوله مورد نظر را ندارد، مگر آن که از راهکارهای پشتیبان و تقویت کننده برای ساخت استفاده شود.

ضخامت سنج المپیوس برای سازنده اسپلیت تی نقش مهمی دارد
از ضخامت سنج برای محاسبه ضخامت لوله و متعاقب آن انتخاب متریال اسپلیت تی استفاده میشود

از دیگر ویژگی های ضخامت سنج المپیوس عمر بالا، دقت تا 0/01 میلیمتر، حافظه بالا، حالت های اندازه گیری متفاوت، نور پشت زمینه صفحه نمایشگر و گستره های اندازه گیری متنوع است که سازنده اسپلیت تی بر حسب نیاز عملیاتی خود می تواند از هر سری از محصولات مذکور استفاده کند.

ویژگی های فوق این اطمینان را برای سازنده اسپلیت تی فراهم خواهد کرد که وی می تواند با اتکای بالا از این دستگاه برای محاسبه ضخامت لوله و انتخاب متریال اسپلیت تی استفاده کند.

یک پاسخ بنویسید

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع رسانی کن