ساخت اسپلیت تی و نصب آن توسط سازنده

اسپلیت تی

اسپلیت تی بر حسب محدودیت های خط لوله و سیال ساخته می شود. شرکت های سازنده اسپلیت تی باید در نظر داته باشند که قاعده عامی برای ساخت این اتصال وجود ندارد. گرچه می توان دستورالعملی کلی برای ساخت اسپلیت تی تدوین کرد که شامل مراحل و ابزار و تجهیزات، و نیروی انسانی مورد نیاز می باشد، اما این دستورالعمل، چنان که از نام آن نیز بر می آید نقش یک نقشه راهنمای کلی را خواهد داشت.

سازنده اسپلیت تی می بایست بر حسب شرایط ویژه خط طراحی های لازم را انجام و اتصال مربوطه را با بهترین کیفیت ممکن تحویل دهد. فرایندهای جاری در ساخت اسپلیت تی، همچون هر فرایند دیگر، شامل فرایندهای اصلی، مدیریتی و پشتیبانی می باشد. در ادامه به شرح فرایند اصلی ساخت این اتصال می پردازیم.

شرکت پیشگام صنعت ابزار، سازنده اسپلیت تی
سازنده اسپلیت تی

فرایند اصلی ساخت اسپلیت تی: فرایندهای اصلی ساخت این اتصال در درجه اول شامل مطالعات امکان سنجی و جمع بندی در خصوص امکان یا عدم امکان ساخت اتصال است. سازنده اسپلیت تی می بایست بر اساس مشخصات فنی و اطلاعاتی که از مشتری دریافت می کند طراحی های لازم را در این خصوص انجام دهد. خروجی این گام دو حالت خواهد داد؛ یا اینکه مجموعه به این جمع بندی می رسد که بر حسب متغیرهای موجود امکان ساخت اسپلیت تی متناسب با خط وجود ندارد، و یا در صورت ممکن بودن فرایند ساخت، طراحی ها در قالب دستورالعمل ها و روش های اجرایی تهیه و تنظیم می شوند و به مرحله بعد صادر می شود.

متغیرهایی که در ساخت اتصال خلل ایجاد می کنند متعدد هستند؛ ممکن است فشار سیال بسیار بالا باشد به نحوی که با هیچ گونه طراحی نتوان اتصالی را ساخت که پاسخگوی فشار سیال باشد. البته پاسخ در این زمینه به تبحر و تخصص سازنده اسپلیت تی بستگی دارد. ممکن است یک سازنده بر حسب دانش فنی خود با اتخاذ تدابیر ابداعی بتواند اتصالی مناسب با نیاز مجموعه طراحی کرده و به بهترین کیفیت تحویل مشتری بدهد.

ممکن است جنس لوله ای که اتصال می بایست روی آن نصب شود به گونه ای باشد که امکان اتصال اسپلیت تی روی آن وجود نداشته باشد. در این خصوص نیز می بایست تدابیر ویژه را اندیشید. استفاده از اتصالات مکانیکی در این خصوص می تواند راهگشا باشد. در صورتی که این نوع از اتصالات نیز پاسخگو نباشند می توان با استفاده از اورینگ ها ویژه یا هر ابزار دیگری شرایط را برای نصب اتصال روی لوله فراهم کرد. حال و اگر هیچ راهکاری برای نصب اتصال وجود نداشت مراتب باید صادقانه به اطلاع مشتری برسد.

پس از اتمام مرحله امکان سنجی و در صورتی که خروجی این گام مثبت بود، نقشه ها، دستورالعمل ها و روش های اجرایی ساخت اسپلیت تی به واحدهای اجرایی تحویل داده می شوند و برنامه ریزی ساخت اتصال به انجام می رسد. در این مرحله می بایست در خصوص تأمین مواد و متریال ها و ابزار ساختف و نیز زمان بندی ساخت برنامه ریزی لازم انجام شود. آیتم اول بر حسب مستندات تنظیم می شود و آیتم دوم بر حسب نیاز مشتری. لیست اقلام و تأسیسات و تجهیزات مورد نیاز به واحدهای انبار جهت تأمین متریال تحویل داده شده و برنامه ریزی پروژه بر حسب زمان مورد نیاز نیروی انسان لازم را تخصیص می دهد.

در نهایت وارد فاز اجرایی ساخت اسپلیت تی می رسیم که توسط اپراتورها انجام می شود. نقش اصلی را در فرایند ساخت جوشکاران انجام می دهند. استحکام اتصال تا حد بسیار زیادی وابسته به نوع جوشکاری ای است که در نصب قطعات آن روی هم، و نصب اسپلیت تی روی لوله انجام می شود. در این زمینه هم باید دستورالعمل جوشکاری دقیق تدوین شده باشد و هم اپراتورهای دارای صلاحیت برای کار برگزیده شده باشند.

تمامی متریال ها، ابزار کار، تأسیسات و سایر ادوات مورد نیاز برای فرایند ساخت می بایست در اختیار قرار داده شده باشد که بتوان اتصالی با کیفیت و مناسب را در اسرع وقت و بدون هدر رفت زمان ساخت.

پس از اتمام فرایند ساخت حتما می بایست اتصال ساخته شده را مورد تست و ارزیابی قرار داد. در درجه اول روی اسپلیت تی تست جوش انجا می شود. روش های متفاوتی برای تست جوش اسپلیت تی تعریف شده است؛ تست چشمی، تست PT، تست رادیوگرافی و تست اولتراسونیک اصلی ترین این آزمون ها به شمار می روند. اما به فراخور نیاز می توان از تست های دیگر نیز بهره برد. در هر صورت روش تست جوش در دستورالعمل به صورت آشکار مشخص می شود. لازم به ذکر است این تست متفاوت از تستی است که واحد کنترل کیفیت مشتری ممکن است از محصول دریافتی بگیرد. سازنده اسپلیت تی نباید کیفیت محصول خود را منوط به آزمون ها انجامی مشتری گرداند، وی موظف است محصول خود را به بهترین شکل و با بیشترین کیفیت تحویل دهد. از این رو هم در زمینه تست جوش و هم تست فشار مناسب ترین و دقیق ترین روش را برخواهد گزید.

جوشکاری اسپلیت تی و نصب آن روی لوله
اسپلیت تی

تست فشار هیدرواستاتیک اسپلیت تی دیگر آزمونی است که سازنده آن می بایست روی محصول انجام دهد. در این مرحله فشار هیدرولیکی به اندازه کمی بیشتر از فشار طراحی و ساخت بر اتصال وارد شده و مقاومت آن در برابر فشار مورد سنجش قرار می گیرد. بدیهی است در صورت بروز نشتی و هر گونه ایراد دیگر در اتصال، مسئولیت متوجه سازنده اسپلیت تی خواهد بود. بنابراین بهتر این است که خود وی پیش از تحویل محصول نسبت به انجام این آزمون اقدام کرده و محصول نهایی را با بیشترین ضریب اطمینان تحویل مشتری دهد.

پس از انجام مراحل فوق، محصول برای تحویل آماده بوده و می توان با بسته بندی آن، اسپلیت تی را برای مشتری ارسال کرد. آن چه بدان اشاره شد فرایندهای اصلی ساخت اسپلیت تی را شامل می شد. بدیهی است مجموعه فرایندهای پشتیبانی و مدیریتی و نظارتی نیز در ساخت این اتصال دخیل اند که در نوشتارهای بعدی بدان ها نیز اشاره خواهد شد.

اسپلیت تی– سازنده اسپلیت تی

یک پاسخ بنویسید

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع رسانی کن